Schema electrică a unui cuptor cu microunde

Există o dioda de înaltă tensiune intre masă și pinul condensatorului. De obicei se străpunge și arde siguranța de la circuitul de alimentare. Dioda este T3512H și nu se găsește in nici un magazin de componente electrice / electronice.

Am discutat cu un depanator de la un service “Arctic” și mi-a zis că dioda asta nu o găsesc decât dacă dau comandă la www.aswo.com și costa in jur de 20 lei. Eu încă nu am cumpărat-o pentru că aștept un răspuns de la cineva.

 

Alte scheme de cuptoare cu microunde:

Schema electrică a cuptorului cu microunde AEG – Instalaţia electrică a cuptorului cu microunde – http://www.scribd.com/doc/17438769/Schema-Electrica-a-Cuptorului

3 comentarii

  1. liviu Răspunde

    Dioda in cauza poate fi inlocuita cu 12 diode 1N4007 in serie. Dioda originala e la 350mA, ce faci tu cu 12 diode in serie va fi o dioda compusa ce va rezista la 1A. Greutatea e ca tu sa faci mereu lipituri rotunde la legatura intre diode, sa bagi tot ansamblu in termocontractibil sau tub varnes de fibra de sticla. Si eventual cat mai departe de peretele de masa al cutiei. Va fi urat estetic, dar f. fiabil in timp.

  2. Cipri Răspunde

    Eu am un cuptor cu microunde daewoo .funcționează tot dar nu mai încălzește .mă poate ajuta cineva. Mersi.

  3. Constantin Autor articolRăspunde

    Sigur e dioda T3512H. O poți înlocui sau cum a zis mai sus @LIVIU poți pune mai multe diode 1N4007 în serie.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.