Oscilator FM cu BF214

Oscilator FM (schema electronică)

Schema unui oscilator realizat cu BF214 si două diode varicap. Bobina L1 are 6 spire si se bobinează în aer sau pe un suport de plastic cu diametrul de 3mm cu o sarma de 0,5 – 0,8 mm.

Tensiunile de alimentare de 8 si 15 volți trebuie sa fie foarte bine stabilizate. Ecranați acest oscilator pentru a nu auto-oscila și feriți-l de variații ale temperaturii pentru a nu-și modifica frecventa.

Oscilator FM (schema electronică)
Oscilator FM (schema electronică)

2 comentarii

  1. Claudiu Răspunde

    Oscilator cu BF199? mai invata electronica, mestere. BF199 e facut special sa nu oscileze. Se preteaza in etaje de frecventa intermediara. Arata-mi un aparat de radio fabricat industrial care are in mixerul autooscinalt sau oscilator tranzistorul BF199 si iti ridic statuie. Tu vezi ce scrie la tranzistor in schema? BF 214. BF214 se preteaza a fi utilizat in oscilatoare, pentru asa ceva e facut. La fel si BF215. hfe adica beta mic, pentru a fi bine stapanit in oscilatoare. Pe bune invata electronica la modul serios, altfel ies ravagii cand pui mana pe un aparat sa-l repari. Mai ajunge sa zici ca 2N2222 poate fi pus in locul lui BFR91A sau BFR96S si ti-ai dat examenul. :)))))))))

    • Constantin Autor articolRăspunde

      Foarte buna observatie. E o gresala de dactilografie pe care o voi corecta acum. Multumesc pentru ca ai sesizat.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.